Китай "взяв у заручники" 100 млрд доларів резервів Росії: У Bloomberg розкрили деталі

Росія вклала коштів на понад 100 млрд доларів, або 17,1% своїх резервів, в китайський юань – проте перевести їх у, власне, долари без дозволу самого Китаю не може. Отримати ж такий дозвіл, за оцінками експертів, Кремлю буде складно. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

"Подальший продаж юанів вимагає окремої угоди з Китаєм, якої буде дуже важко досягти під час кризи", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: дані про вкладені РФ у юані 100 млрд доларів можуть виявитися застарілими, а реальна сума – істотно вищою. Річ у тім, що це дані від 1 січня 2022 року – і відтоді вони не оновлювалися.

"Після запровадження санкцій [за повномасштабне вторгнення в Україну] Центральний банк РФ перестав повідомляти про розбивку валютних резервів. Тому інвестиції в юань можуть сягати 180 млрд доларів", – зазначили аналітики.

Витратити ж ці 180 млрд доларів, зазначають вони, РФ планує протягом наступних 3-5 років. Цілями є:

  • покриття величезних витрат на заміну іноземних технологій;
  • перенесення транспортної інфраструктури на нові ринки в Азії.

Разом з тим, аналітики звернули увагу, що зараз Росія працює над планом купівлі 70 млрд доларів як у юанях, так і валютах інших "дружніх" країн до кінця 2022 року. Причому навіть попри всі супутні ризики. "Такі валюти як дирхам ОАЕ наражаються на високі політичні ризики – оскільки ці уряди можуть змінити свою політику [щодо РФ]. А турецька ліра стикається з серйозними девальваціями", – розповіли вони.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"