Китай завершив першу стадію будівництва власної космічної станції: Екіпаж "Шеньчжоу-12" після 3-місячної місії на орбіті Землі повернувся додому

Будівництво космічної станції: Китай завершив першу пілотовану місію

Три китайські космонавти завершили тримісячну місію. Вони були відправлені на орбіту для будівництва космічної станції, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сіньхуа".

О 13:34 17 вересня за пекінським часом капсула пілотованого космічного корабля "Шеньчжоу-12", що повертається, приземлилася на посадковий майданчик "Дунфен" в автономному районі Внутрішня Монголія, Північний Китай.

На борту якої знаходилися космонавти не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо. Медичні працівники підтвердили, що всі космонавти здорові.

У Китаї заявили, що перший пілотований космічний політ в рамках місії з будівництва китайської космічної станції увінчався повним успіхом.

"Це також перший раз, коли посадковий майданчик "Дунфен" був використаний для пошуку і повернення пілотованого космічного корабля", - пише видання.

Результати польоту місії

Пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12" був запущений з космодрому Цзюцюань 17 червня 2021 року. Після стикування три космонавти увійшли в основний модуль, почавши своє тримісячне перебування в космосі.

Екіпаж за ці три місяці:

  • двічі здійснював внекорабельную діяльність,
  • провів серію експериментів в області космічної науки і технічні випробування,
  • протестував ключові технології для будівництва та експлуатації космічної станції, що стосуються довготривалого перебування космонавтів, системи утилізації та життєзабезпечення, постачання космічними матеріальними засобами, позакорабельної діяльності та операцій, а також технічного обслуговування на орбіті.

"Успіх пілотованого космічного польоту "Шеньчжоу-12" заклав міцну основу для майбутнього будівництва та експлуатації китайської космічної станції", - пише видання.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...