"Китай змінив позицію? Що стало зрозуміло про переговори Росії та України", - Огризко

"Зараз багато чуємо про другий саміт миру, і президент Фінляндії Александр Стубб каже, що настав час для початку мирних переговорів між Україною та Росіє", - пише у своємц блозі Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"А я думаю, що час для початку перемовин ще далеко не настав. Він настане лише тоді, коли наші Збройні Сили — Сили оборони будуть робити те, що вони робили вчора і позавчора, але в подвоєних зусиллях. Коли Крим буде вичищений від російських воєнних злочинців. Коли їм там стане неможливо перебувати, бо не буде кудою підвозити озброєння, харчі, техніку і тому подібне. І коли ми побачимо, що в повітрі Україна починає поступово, але невпинно панувати.

От тоді лише можна буде говорити про якісь певні роздуми про початок переговорів. Коли Путін зрозуміє, що якщо він продовжуватиме в такому ж дусі, то це означає, що не тільки в проміжку прикордонних областей все почне горіти і вибухати, але воно полетить і далі. Долетіли ж якісь добрі дрони до Олєньї, а це 1800 км від України. Так чому ж вони не можуть долетіти до вагонзаводу, що на Уралі? От тоді можна говорити про якісь початки чогось. А те, що ми зараз намагаємося оцими всіма розмовами якось знизити певний тиск, хіба що можна розглядати як дипломатичний крок. У це я можу повірити і з цим погодитися. Але як практичний результат, він так само дорівнює нулю.

В коментарі французьким ЗМІ Володимир Зеленський сказав, що якось змінити цю ситуацію може тільки Китай, якщо він займе іншу позицію не посередницьку, а буде тиснути на Росію, так як тисне Захід і Сполучені Штати. Після того від Китаю ми почули відповідь, що китайсько-бразильський план дуже хороший і його начебто підтримують вже більше 110 країн. Що це означає? Це означає, що ми не розуміємо, яку позицію займає Китай. Ну з якого дива Китай буде тиснути на Росію? Сядьте в крісло Сі і подивіться на світ його очима. Китай чудово почувається при цій конкретній ситуації, коли Росія від нього а) залежна, б) він туди постачає, що йому потрібно і на цьому заробляє. І це йому потрібен оцей напівживий, напівмертвий путінський режим для того, щоб все-таки вісь зла Москва-Пекін існувала. Ну, от з якого дива Китай буде змінювати цю вигідну для себе позицію?

З якого дива Китай буде тиснути на Росію?

Так, може бути одна умова, коли йому на Заході скажуть — дорогий товариш Сі, якщо ти продовжуєш допомагати Росії, значить ми тоді ламаємо твою зовнішню торгівлю, і ти тоді сідаєш у вагон, який вже нікуди не поїде. Ти будеш просто робити те, що зараз робить Путін — шукати вихід, де його вже не буде. Бо Китай — не Росія, Китай — це трошки більше. І без доступів до зовнішніх ринків колапс наступить там навіть швидше, ніж у Путіна. Оце єдиний спосіб, коли можна від Китаю щось досягти. А коли ми чуємо від наших західних партнерів, що Китай може вплинути на Росію — це ні про що. Це — про власну безсилість —розписатися власній некомпетентності.

Політологи розповідають, що на вересень-жовтень готується зустріч лідерів Сі і Зеленського. Можливо Володимир Зеленський полетить до Сі. Чи я чекаю чогось від цієї зустрічі. Я читав китайсько-бразильський мирний план. Нічого толкового в цьому плані немає. Це, знову ж таки, заклики — за все хорошее проти всего плохого. Так це не працює і не буває. Тому, якщо Сі буде поштовхувати цей план, так званий, китайсько-бразильський, це, знову ж таки, — битися головою об стінку. Ми не можемо прийняти план замороження конфлікту. А згідно із цим планом, ми повинні зупинити війну там, де сьогодні стоять наші війська. Це подарунок Путіну. Хіба ж це не зрозуміло. Тому, коли у нас говорять про те, що ми будемо розглядати якісь там плани і так далі — у мене питання, а де наш план перемоги? Не миру, а перемоги".

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...