Китай зможе отримати зиск від поразки Росії у війні проти України: FT - про таємний лист Борреля

Очільник євродипломатії Жозеп Боррель написав у листі до голів МЗС країн Євросоюзу, що Китай зможе отримати з поразки Росії у війні проти України геополітичну перевагу. Про це повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

Боррель звернувся до країн ЄС щодо стратегії взаємодії з Китаєм через зростання впливу Пекіна у світі. "Китайські амбіції явно спрямовані на побудову нового світового порядку з Китаєм у центрі. Поразка Росії в Україні не зірве траєкторію Китаю. Китай зможе отримати з цього геополітичну перевагу", – йдеться в листі очільника європейської дипломатії.

Боррель також констатує, що багато країн розглядають Китай як противагу Заходу і, зокрема, Європі. Більшість держав неохоче підтримали санкції проти Росії за вторгнення до України. Тож Китай скористався можливістю та показав себе як "неагресивну державу". Йдеться про те, що Пекін не починає війни і не тисне на інших щодо запровадження санкції "щодо суперників".

Голова євродипломатії закликав у листі країни ЄС знайти стратегію взаємодії з Китаєм, яка відповідала б зростанню націоналізму цієї країни і посиленню її конкуренції зі США.

Видання зазначає, що в Євросоюзі будуть зосереджені на зміні нинішньої стратегії щодо Китаю, де вінрозглядається як "партнер, конкурент, суперник". Боррель у листі також вказує, ЄС не має прагнути "блокувати зростання ролі країн, що розвиваються». Вінзазначає, що готовий до "серйозної взаємодії" з Китаєм щодо війни в Україні, попри його риторичну підтримку Росії.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...