Китайські авіаперевізники почали уникати російського повітряного простору, - ЗМІ

Китайські авіалінії уникають польотів в російському повітряному просторі на недавно затверджених рейсах в США і зі США, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Reuters посилаючись на дані веб-сайту відстеження польотів FlightAware та представників галузі, китайські рейси, нещодавно схвалені Вашингтоном, не літають над Росією.

Помічник держсекретаря США з авіації та міжнародних справ Енні Петсонк відмовилася відповідати на питання стосовно того, чи вимагала адміністрація Байдена, щоб китайські перевізники уникали повітряного простору Росії в якості умови для затвердження чотирьох нових рейсів.

Петсонк зазначила, що поступове збільшення до 12 рейсів для Китаю і Сполучених Штатів "є свого роду зваженим темпом, який ми, ймовірно, побачимо". 12 рейсів на тиждень - це лише незначна частка з понад 150 рейсів туди й назад, дозволених кожною стороною до введення обмежень на початку 2020 року через пандемію COVID-19.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...