Китайським інвесторам в Україні відігратись не дають: Суд заарештував майно та 100% акцій "Мотор Січі"

Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майно і 100% акцій підприємства «Мотор Січ». Про це повідомила пресслужба СБУ в суботу, 20 березня, зазначають Патріоти України.

«За матеріалами СБУ Шевченківський районний суд м. Києва ухвалив рішення про накладання арешту на цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ «Мотор Січ»», - йдеться в повідомленні.

Майно «Мотор Січі» передали в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов'язковим визначенням керуючої компанії, яка має державну форму власності.

В СБУ нагадали, що проводять досудові розслідування щодо «Мотор Січі» за двома напрямками:

  • за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 і 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної і підривної діяльності на користь РФ);
  • за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212 і 364 Кримінального кодексу України. У ньому досліджуються порушення законодавства при первинній приватизації і подальшій незаконній концентрації акцій.

«Мова йде не тільки про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української «Мотор Січі» - питання національної безпеки», - заявив глава СБУ Іван Баканов.

У відомстві уточнили, що підприємство продовжить роботу відповідно до вимог чинного законодавства, зі збереженням робочих місць та виконанням зобов'язань у рамках виробничих замовлень.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...