Китаю буде непереливки: Байден оголосив, як його адміністрація реагуватиме на виклики з Пекіну

США мають намір використовувати різні «важелі впливу».

Оголошений переможцем виборів в США Джо Байден заявив, що не буде радикально міняти курс президента Дональда Трампа щодо Китаю. В інтерв'ю газеті The New York Times він зазначив, зокрема, що залишить в силі мита в розмірі 25% на китайські товари об'ємом близько $ 250 млрд, передбачені першою фазою торговельної угоди, передають Патріоти України.

Байден пообіцяв проаналізувати угоду з Китаєм і «виробити послідовну стратегію». «Я не збираюся робити будь-яких негайних дій, це стосується і тарифів. Я не збираюся обмежувати свої можливості вибору», - сказав він.
На думку Байдена, кращу політику щодо Китаю можна вибудувати лише разом з союзниками, що і стане основним пріоритетом демократа в перші тижні його президентства. Як і Трамп, новий глава Білого дому зосередиться на проблемі викрадення інтелектуальної власності Китаєм, демпінгу товарів, протиправного субсидування корпорацій і примусу до передачі технологій китайським корпораціям. Для припинення цих «порочних» практик США мають намір використовувати різні «важелі впливу».

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ

середа, 1 травень 2024, 22:20

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року, п...

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...