"Китаю все одно, хто очолюватиме РФ": Експерт назвав справжню мету візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Глава КНР Сі Цзіньпін на зустрічі у Кремлі заявив, що Китай буде радий, якщо російський диктатор Володимир Путін буде переобраний на посаду президента у 2024 році. Політичний і економічний експерт Тарас Загороднійв інтерв'ю "Главреду" розповів, у чому сенс такої підтримки, передають Патріоти України.

"Це Схід. Я теж жартував на цю тему. Коли говорять східні люди – ти взагалі не розумієш, знущаються вони чи ні, підтримують або не підтримують. Східна політика завжди відрізняється багатозначністю і кожен шукає свій сенс. Китаю все одно, хто очолюватиме Росію, їм потрібне правильне перезавантаження держави. Я не думаю, що це була така пряма підтримка. Ну, добре, а яку підтримку може надати Китай? Вибори намалювати? Санкції зняти західні? Ну так, поговорили. Сказали молодець і дали цукерку. Це квітчаста еквілібристика, так вміють говорити на Сході", - зазначив Загородній.

За його словами, реально це нічого не означає. Якщо Путін програє вибори або закінчить життя таким переконливим самогубством, що ніколи навіть розтину не проводитимуть, то нічого не трапиться. У Китаю є економічні важелі, свої інструменти тиску на Росію. Пекін цікавлять виключно преференції і стабільність території.

Експерт підкреслив, що справжня мета приїзду Сі Цзіньпіна до Москви – це встановлення власних інтересів, які пов'язані з контрольованою реорганізацією Росії.

Також Загородній прокоментував, в які терміни може відбутися реалізація плану Китаю. Він підкреслив, що КНР нікуди не поспішає, у Пекіна все добре.

"Що стосується термінів, там йде математика. Золотовалютні резерви Росії суттєво тануть, особливо після впровадження всіх санкцій. Судячи з динаміки, проблеми з грошима у РФ можуть початися вже наприкінці цього року. Крім того, над прискоренням процесів працюють США, які починають тиснути на Китай і використовують Росію як інструмент тиску на Пекін. Все може затягнутися, однак, я думаю, що не менше року має пройти, щоб з Путіним щось сталося", - сказав експерт.

Він зауважив, що поки Путін на чолі Росії, війна з Україною триватиме. Диктатор не піде на жодні поступки. "Коли Путіна не стане, виникнуть варіанти. І тут, знову ж таки, питання тиску і того, наскільки російська еліта розуміє, що це все, бетонна стіна. Ніхто не вестиме перемовини з Путіним. Вирішуйте всі питання самі", - додав Загородній.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...