Кива давно працює на ФСБ РФ: Сайт "Миротворець" розповів про куратора та завдання одіозного нардепа

У центрі "Миротворець" повідомили, що народний депутат партії "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива, відомий своєю проросійською позицією, нібито тривалий час працює на ФСБ Росії. Його так званим куратором назвали співробітника 9 управління департаменту оперативної інформації 5 Служби ФСБ Юрія Обмачевського, передають Патріоти України.

Як зазначили на сайті інформаційного порталу "Миротворця", основним завданням Киви нібито є формування в Києві та інших містах лояльних до Кремля громадських організацій "для участі їхніх членів у дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні".

Підконтрольними нардепові громадськими організаціями є:

  • "Патріоти за життя"
  • "Антирейдер"
  • "Союз ветеранів МВС"
  • "Київщина" (м. Вишгород),
  • "Союз ветеранів АТО" (Харків, Дніпро, Полтава),
  • "Ветерани АТО" (м.Херсон).

У матеріалі зазначено, що більшість членів цих організацій не знають про те, що їх через Киву використовує ФСБ.

"Наприкінці 2021 року Кива запевнив свого куратора з ФСБ, що у будь-який момент за необхідності може швидко зібрати понад 1500 людей для проведення антиурядових акцій в Києві", – йдеться у повідомленні.

У "Миротворці" додали, що нардеп нібито гарантував своїм кураторам, що його вказівки будуть виконувати навіть окремі високопосадовці Національної поліції у Києві та Київській області. У центрі також відповіли на закиди про те, чому самого Киви немає у базі "Миротворця".

"Бо Кива нам допомагав! Кива нам допомагав викривати співробітників 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ РФ і їхню агентуру в Україні", – сказано в повідомленні.

Зазначимо, що Кива заявив, що не має наміру повертатися до України – він не хоче воювати з агресором у разі повномасштабного вторгнення. Причиною для відмови повертатися в країну Кива назвав нібито переслідування за "іншу позицію" та "критику влади".Раніше з'явилися дані, що Кива 30 січня виїхав до Іспанії.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...