Лагідно повернути Київ в московське ярмо: Відомий церковний діяч Росії радить патріарху Кирилу їхати до Києва, врахувавши помилки його минулого візиту

Московські попи, навіть демократичного крила, ніяк не хочуть сприймати, що за канонічним правом, котре засвідчив Вселенський патріархат, Київська метрополія є незалежною від РПЦ. Більш того Українська православна церква є матір'ю московській, а не навпаки

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило має приїхати в Україну, щоби налагодити діалог з українською церквою. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів протодиякон РПЦ Андрій Кураєв, зазначають Патріоти України.

За словами Кураєва, патріарху Кирилу треба правильно говорити і презентувати себе, адже попередні візити швидше сприяли відторгненню української церкви від Москви.

«Із тієї причини, що люди його дуже чекали, а побачили чиновника замість отця. Тоді навіть священники не могли з ним поговорити. Доступу до тіла не було», – сказав протодиякон.

Кураєв нагадав, що у 2009 році запрошені на телеефір письменники, включаючи Петра Толочка (він відомий своїми проросійськими поглядами, зокрема запереченням Голодомору – ред.), зачитували заздалегідь узгоджені запитання. Не було спілкування, діалогу, батьківської співучасті.

«Усе це українських священників дуже зачепило. Але якщо хтось колись помилився, це ж не означає, що ті ж помилки він повинен повторити знову», – сказав Кураєв.

Нагадаємо, влітку 2009 року в Україну прибув глава Російської православної церкви Патріарх Кирило. Візит тривав десять днів. Під час перебування в Україні Кирило відвідав близько двох десятків монастирів: у Києві, Криму, а також у Східній та Західній Україні. Він чітко заявив, що не сприймає ідеї створення української незалежної церкви. Зокрема про це він сказав тодішньому президенту України Віктору Ющенку.

У листопаді 2020 року патріарх Варфоломій заявив, що ієрархи РПЦ в Україні (УПЦ МП) вже не є місцевими правлячими єпископами і знаходяться в юрисдикції Вселенського патріархату через відмову від входження до складу ПЦУ.

Із 11 жовтня 2018 року, коли відбулося скасування акту від 1686 року про тимчасову передачу Київської митрополії в управління Московської церкви, в Україні УПЦ МП більше не існує.

РПЦ не визнає рішення Вселенського патріархату та розірвала канонічне спілкування з Фанаром та церквами, які визнали ПЦУ.

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...