Лаятися хочеться: "Коли висять загрози зі скасуванням люстрації, суди займаються чортзна-чим, у нас, виявляється, є час займатися матюками в мові", - Притула

Артист, волонтер і знедавна політик Сергій Притула розповів, що не зовсім розуміє закон про заборону матюків, зазначають Патріоти України.

"Я не зовсім готовий сприймати всерйоз подібні ініціативи. Я не думаю, що це погано, але це трохи вибивається з актуального сьогодення. В той момент, коли у нас висять загрози, пов'язані зі скасуванням люстрації, коли суди займаються чортзна-чим, у нас, виявляється, є час займатися матюками в мові. І якщо я все правильно розумію і підозрюю, то навіть у разі прийняття подібного закону, він відразу ж піде туди, куди його пошлють противники дематюкаціі", - пояснив він.

Він також зазначив, що не зовсім розуміє про що йде мова в законопроекті.

"Якщо мова йде про телебачення, то у нас вже давно це працює - є стоп-лист слів, які не можна вживати в ефірі. Якщо раптом з'являється матюк або непристойний жест, мат запікується, а ротова порожнина заблюрюється (замазується, - "Апостроф"), щоб навіть по губах не було зрозуміло, що людина в цей момент сказала. Якщо ж людина під час ефіру використовує якийсь непристойний жест по типу зігнутої в лікті руки - це також заблюрюється", - висловився Притула.

Також він порадив Ользі Богомолець (нардеп Ольга Богомолець, яка є ініціатором законопроекту) почати зі своїх колег.

"Якщо не помиляюся, кілька років тому нардеп Барна з найвищою в Україні трибуни, з трибуни українського парламенту, в центрі українського парламентаризму запропонував прийняти законопроект про те, що "Путін - ху*ло". Нехай депутати спочатку попрацюють над якимись внутрішніми політиками застосування нецензурної лексики в стінах парламенту, яку ми регулярно чуємо, а вже потім почнуть розповідати людям, хто як і де повинен матюкатися", - заявив артист і політик.

Він також додав, що в принципі поділяє позицію Барни, що "Путін - ху*ло", інше питання - наскільки коректно використовувати подібну лексику в стінах парламенту.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...