Лаяв Порошенка, нахвалював Зеленського: Глава МЗС Угорщини влаштував істерику через прийнятий Верховною Радою закон про мову

Петер Сійярто

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову, повідомляють Патріоти України з посиланням на Hirado.

Сійярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини і відображає бачення президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, просував анти угорську політику.

"Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка" - сказав Сійярто.

"Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю президентом", - заявив міністр.

За його словами, перші заяви обраного українського президента дають привід для надії.

"Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною , і результати останніх президентських виборів в Україні дають нам деяку надію", - сказав Петер Сійярто.

Нагадаємо, закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який сьогодні ухвалила Верховна рада, містить рекомендації Венеціанської комісії щодо врахування інтересів національних меншин відповідно до міжнародних зобов'язань України. Однак одіозний режим Віктора Орбана дуже своєрідно викручує навіть рекомендації Венеціанської комісії

Як відомо, Угорщина також незадоволена ухваленим законом про освіту і звинуватила Україну в недотриманні прав меншин та оголосила про блокаду європейських та євроатлантичних прагнень України.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...