"Ландшафт ускладнює наступальні дії": Командир роти заявив, що ситуація на Харківщині серйозно змінилася

Триває повномасштабна війна в Україні, і на частині території Харківської області українським воїнам стало легше протистояти російським загарбникам після того, як надійшла нова допомога США, передають Патріоти України.

Хоча американська допомога не була спрямована на підрозділи піхоти, "стало в рази легше", розповів командир роти оперативного призначення з позивним "Старий" виданню "Українська правда".

"Наша артилерія працює дуже щільно, літуни теж працюють дуже добре", - поділився він. Воїн розповів, що українські сили дуже оперативно стягували на Харківщину, щоб протидіяти росіянам.

"Оперативність, з якою сюди втягнулися наші Сили оборони, була така, що можна ставити у приклад. П'ять місяців ми виконували бойові завдання в Серебрянському лісі. Й за ніч хлопці знімаються з позицій, під ранок виходять бригадою з усім майном, зі зброєю. Й вже наступного вечора повністю виставляються", - сказав захисник.

"Старий" додав, що неподалік села Липці бої переважно відбуваються у полях, і ландшафт обом сторонам ускладнює наступальні дії. "…тут ми воюємо за посадки. Дерев дуже мало й насамперед поля - коли гарна погода, весь рух у наш бік відразу буде помітно, не встигнуть навіть виїхати з посадки", - зазначив командир роти.

Ротаціям бути? Джерела в команді Зеленського кажуть, що він "втомився від Шмигаля"

середа, 3 липень 2024, 16:54

Співрозмовники в оточенні президента Володимира Зеленського розповіли, що він "втомився" від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і ймовірно планує звільнити його, кажуть поінформовані співрозмовники УП у команді Зеленського, передають Патріоти України. "Пр...

Виписали квиток до пекла? Унаслідок удару по командному пункту окупантів "Дніпро" міг бути поранений генерал-полковник Теплинський

середа, 3 липень 2024, 16:44

У районі Генічеська Херсонської області рано-вранці 30 червня міг бути здійснений удар по командному пункту угруповання військ "Дніпро" ЗС РФ. В окупантів, попередньо, є "двохсоті" і "трьохсоті"; поранення нібито отримав командувач УВ "Дніпро" генерал-...