"Ласкаво просимо": Польща запрошує німецькі війська до себе, - МЗС країни

Польща вітає розміщення німецького континенту військ на своїх територіях за прикладом Литви, якщо це дозволить посилити міць східного флангу НАТО. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна Wydarzenia, передають Патріоти України.

За його словами, Німеччина є найважливішим економічним партнером Варшави, однак це партнерство варто розширити й з точки зору політичних відносин.

"Якщо німці хочуть зміцнити східний фланг НАТО в Польщі, як вони це зробили в Литві, ласкаво просимо!", - акцентував він.

Чиновник нагадав, що наразі за східним кордоном Польщі триває війна на території України. В цьому контексті Шейна згадав, як нещодавно одна з ракет Росії порушила повітряний просторі Польщі.

Тоді країну захистили саме німецькі системи ППО Patriot, вказав представник МЗС. "Російська ракета, яка нещодавно пролетіла над Польщею, показує, наскільки важливою була німецька батарея "Патріот", розміщена поблизу Замостя", - заявив Шейна.

На його думку, Польща має робити акцент у своїй зовнішній політиці на безпеці та ефективності. Показушності там немає місце, вважає він.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...