Латвія хоче купляти в Росії "Спутник V"

Міністр охорони здоров'я Латвії Даніель Павлютс заявив, якщо Європейське агентство з лікарських засобів схвалить до використання вакцину "Спутник V" в ЄС, то Латвія розгляне можливість її придбання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.

"Ми будемо використовувати кожну безпечну і науково обґрунтовану можливість зберегти життя і здоров'я людей Латвії", - заявив Павлютс агентству LETA.

Міністр зазначив, що приймаючи рішення щодо придбання "Спутника V", відомство розглядатиме доступність вакцин. За його словами, вже в середині року у Латвії буде доступно дуже багато вакцин від семи виробників.

Радниця міністра Ласма Біндер відзначила, що Міністерство охорони здоров'я розглядало таку можливість і вирішило, що буде формувати портфель вакцин з препаратів, рекомендованих Європейським агентством з лікарських засобів.

Додамо, прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте раніше заявила, що її країна не закуповуватиме російську вакцину "Спутник V", навіть якщо її затвердить Європейське агентство з лікарських засобів.

Агентство цього тижня заявило, що почало експертизу "Спутник V" - процес, який може призвести до його схвалення для використання у всіх 27 країнах ЄС. Вакцина "Спутник V" вже схвалена або розглядається для схвалення в трьох країнах-членах ЄС - Угорщині, Словаччині та Чехії.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...