Латвія надасть Україні зброю в рамках гуманітарної допомоги

Глава Міноборони Латвії Артіс Пабрікс

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс на зустрічі з українським послом Олександром Міщенком підтвердив, що Латвія надасть Україні допомогу у вигляді зброї, повідомляють Патріоти України з посиланням на lsm.lv.

Міністр оборони Латвії та посол України в середу, 5 січня, погоджували вміст гуманітарного вантажу для України.
"Включаючи зброю та техніку. Ми це зробимо. Ми закликаємо наших союзників у Європі зробити те саме. Бо Україна має право і повинна вміти захищатися. Україна значною мірою знімає напруженість із наших власних кордонів. З нашого регіону. І хоча Україна не є членом НАТО, у цьому сенсі вона не є союзником, але вважається нашим союзником саме в тому, що робить. По суті, вони нас захищають", - заявив Артіс Пабрікс.
Глави міністерств оборони країн Балтії наприкінці 2021 року висловили одностайну думку щодо необхідності підтримувати Україну постачанням озброєння.
Як повідомлялося, Україна просить США надати їй системи протиповітряної оборони Patriot на тлі загрози нового нападу Росії.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...