Лавров нахамив Кравчуку через заяву про перенос переговорів по Донбасу з Мінську

З'явилася реакція Кремля на заяву керівника української делегації в ТКГ по Донбасу Леоніда Кравчука про перенесення засідань ТКГ з Мінська в іншу країну. Очільник російського МЗС Сергій Лавров стверджує, що Київ не може сам приймати рішення щодо майданчика для переговорів, оскільки формат переговорного процесу затверджений Радою безпеки ООН.

Про це дипломат заявив на пресконференції, передає «РИА Новости».

«Контактна група створена в контексті пакету документів, який був схвалений на саміті в Мінську у лютому 2015 року та потім затверджений резолюцією РБ ООН», — сказав Лавров, додавши, що «не Кравчуку вирішувати, як буде далі працювати ТКГ».

Глава російського МЗС також зробив заяву щодо Олександра Лукашенка, прямо не називаючи його прізвище, про те, що Москва «наполягає на тому, щоб припинити демонізувати тих людей, які не подобаються Заходу».

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...