Лавров у річницю крадіжки Криму видав, що майбутнє півострова назавжди з РФ. МЗС України в боргу не залишилось

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що майбутнє окупованого українського Криму "назавжди з Росією" і санкції Заходу не зможуть цьому завадити. Виступ Лаврова було приурочено до річниці так званого російського "референдуму" на півострові 16 березня 2014 року, зазначають Патріоти України. На сайті МЗС Росії поділилися текстом промови глави відомства.

Захоплення українського півострова, як висловився міністр закордонних справ країни-окупанта, стало "епохальною подією" в новітній історії РФ.

Окупацію він назвав "єдиним способом захисту інтересів, гідності, життя кримчан на тлі загроз із боку націоналістів і неонацистів, які прийшли до влади в Києві в результаті антиконституційного збройного перевороту".

"Доля і майбутнє Криму – назавжди з Росією. Подобається це комусь чи ні. Жодні дії держав Заходу на чолі зі США не можуть змінити цю реальність – ні з міжнародно-правової, ні з політичної, ні з моральної точки зору", – заявив Лавров.

Він також повторив пропагандистську тезу про те, що півострів "повернувся додому", а російські дипломати будуть і надалі "вести енергійну роботу із закріплення у свідомості іноземних партнерів цих реалій".


Офіційний Київ також не проігнорував річницю підступної окупації "братньою країною" Севастополя та АРК .

Спільними зусиллями України і міжнародних партнерів конституційний порядок у Криму буде відновлено. Україна твердо налаштована повернути півострів Крим і притягнути РФ до відповідальності за спробу анексії та окупації частини суверенної території незалежної країни. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України до 7-ї річниці проведення незаконного референдуму в Криму,

"Незаконне "волевиявлення", проведене під прицілом російських військових, суперечило Конституції і законам України, грубо порушило норми міжнародного права, міжнародні зобов'язання Росії за двосторонніми договорами з Україною і Будапештським меморандумом... Прецедент грубого і цинічного порушення основоположних норм міжнародного права з боку постійного члена Ради безпеки ООН і гаранта безпеки України відповідно до Будапештського меморандуму обов'язково матиме міжнародно-правові та інші наслідки для агресора", - сказано в повідомленні.

У МЗС України наголошують, що високо цінують підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів з боку міжнародного співтовариства, а також готовність партнерів неухильно йти до повної деокупації Криму і нейтралізації загроз для безпеки і стабільності в Європі.

"Наступним кроком, спрямованим на звільнення Криму і консолідації національних і міжнародних зусиль на урядовому, парламентському та експертному рівнях, стане Кримська платформа - нова міжнародна ініціатива з деокупації півострова", - повідомили у відомстві, зазначивши, що цей документ дає чіткий дороговказ, яким чином Україна рухатиметься в питаннях деокупації Криму і забезпечення його реінтеграції.

"Спільними зусиллями України і міжнародних партнерів конституційний порядок у Криму буде відновлено", - резюмується в коментарі.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...