"Лавров впал в ступор, Путин оправдывался": У Кремля виникли серйозні проблеми через уламки ракет від "Іскандерів" у Карабасі

Гучний скандал вибухнув навколо Нагірного Карабаху. Азербайджан виявив у звільненому місті Шуші уламки ракет від російського комплексу "Іскандер". Їх використання у війні заперечував особисто президент РФ Володимир Путін. Деталі скандалу озвучив в ефірі своєї радіостанції "Ехо Москви" головний редактор Олексій Венедиктов, який має зв'язки в Кремлі, передають Патріоти України.

Залишки двох ракет знайшли в Шуші азербайджанські експерти з розмінування території. "Там сохранилась маркировка. Она была представлена президенту (Азербайджана - ред.) Алиеву в первую очередь… Алиев, как я понимаю, звонил по этому поводу Путину", - розповів Венедіктов.

Справа в тому, що, судячи з маркування ракет, для обстрілу сил Азербайджану використовувалася установка, яка перебуває на озброєнні ЗС РФ. По суті, це стало доказом прямої участі Росії у війні. "Это не вариант, который был продан Армении и кому бы то ни было. Это 9М723, находящиеся на вооружении российских ВС", - пояснив головред "Эхо Москвы".

Це питання, з його слів, було піднято міністром закордонних справ Азербайджану Джейхун Абрамовим на зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Однак той не зміг відповісти нічого зрозумілого. Зараз відносини Азербайджану і Росії на межі краху. Ситуація вкрай небезпечна, враховуючи перебування російських миротворців в Карабасі. Путін вже пообіцяв Баку, що розбереться з ситуацією. "Запуск "Искандера" отслеживается со спутника, с базы (ВС России - ред.) Гюмри ничего не вылетало", - заявив Венедіктов.

"Это серьезная история. Это как химическое оружие. У вас там "гуляют" "Искандеры" внутренние, те, что на вооружении только ВС РФ. Такая не безболезненная история", - констатував Венедіктов.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...