Лавров заговорив про великі перспективи військово-технічного співробітництва РФ і Нікарагуа, армія якої налічує аж 14 тисяч солдатів

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що у РФ з'явилися "хороші можливості" розвивати військово-технічні відносини з Нікарагуа. До речі, загальна чисельність військ цієї держави становить лише близько 14 тисяч осіб, передають Патріоти України.

Як повідомили російські пропагандистські видання у четвер, 30 березня, Лавров провів переговори з главою МЗС Нікарагуа Денисом Монкадою. Після цього вони провели пресконференцію.

"Військово-технічна співпраця традиційно займає пріоритетне місце в наших контактах, у неї також є хороші можливості подальшого розвитку", – сказав російський міністр.

Путінський посіпака також додав, що РФ розвиватиме з Нікарагуа "науково-технічні та культурно-гуманітарні обміни".

З відкритих джерел відомо, що збройні сили Нікарагуа мають у своєму складі ВПС, ВМС та сухопутні війська. Загальна чисельність військ оцінюється приблизно в 14 000 осіб, а військовий бюджет становить лише 85 мільйонів доларів.

На озброєнні Нікарагуа в основному радянська та російська зброя, є також британські, французькі, турецькі види військової техніки.

Зазначимо, що Нікарагуа постійно підтримує Росію на міжнародній арені. Так, ще 2014 року ця країна Центральної Америки не підтримала резолюцію Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України.

Президент Нікарагуа Даніель Ортега 22 лютого підтримав рішення РФ визнати незалежність терористичних "Л/ДНР". Нікарагуа також продовжує підтримувати РФ після її повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого, перебуваючи в одному ряду з Білоруссю, Сирією, Еритреєю, Венесуелою, Кубою та М'янмою.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...