Лаврову буде важко: Сенат США затвердив проукраїнського Ентоні Блінкена на посаду державного секретаря США

Пан Блінкена послідовний прихильник надання Україні летальних озброєнь для захисту від російської агресії
На слуханнях щодо затвердження своєї кандидатури Блінкен висловився за серйозне ставлення США до викликів з боку Росії, але підкреслив, що адміністрація Байдена має намір продовжити єдиний залишився стратегічний договір з Росією – Договір про заходи щодо подальшого скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь, зазначають Патріоти України.

Також він заявив про необхідність переглянути зовнішню політику, що проводилася адміністрацією Дональда Трампа, включаючи вихід з ядерної угоди з Іраном.

* * *

Ентоні Джон Блінкен народився 16 квітня 1962 року в Нью-Йорку. Закінчив Гарвардський коледж, в 1988 році отримав ступінь доктора права в юридичній школі Колумбійського університету, а потім почав юридичну практику в Нью-Йорку.

Був репортером журналу The New Republic, писав про зовнішню політику для безлічі видань, включаючи такі впливові як New York Times, The New York Times Magazine і Foreign Affairs.

З 1994 по 2001 рік входив в апарат Ради національної безпеки США. Перші чотири роки з них був головним спічрайтером президента США Білла Клінтона з питань зовнішньої політики, потім ще чотири – головним президентським радником з питань відносин з країнами Європи, Євросоюзу і НАТО.

Після невеликої перерви на наукову діяльність (з 2001 по 2002 роки був старшим науковим співробітником Центру стратегічних і міжнародних досліджень) повернувся в політику і увійшов до команди Джо Байдена: спочатку в Сенаті (у 2002-2008 роках керував апаратом комітету з міжнародних відносин, де той був головою), а коли Байден став віцепрезидент, зайняв пост його радника з національної безпеки.

У 2013-2015 роках був заступником радника з національної безпеки президента США, у 2015-2017 роках – заступником державного секретаря США.

У лютому 2018 року разом з колишнім заступником міністра оборони США з політичних питань Мішель Флурною заснував консалтингову фірму WestExec Advisors.

Під час президентської кампанії Байдена Ентоні Блінкен був його головним радником з питань зовнішньої політики.

Ентоні Блінкен одружений на Еван Раян, яка працювала помічником віцепрезидент Байденаз з міжурядових справ і зв’язків з громадськістю.

Раніше кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен підтвердив твердий намір адміністрації Джо Байдена забезпечити надання летальної зброї Україні.

Крім того, Ентоні Блінкін неодноразово бував у Києві, добре знає президента РФ Володимира Путіна і підтримує надання Україні летальної зброї.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...