"ЛДНР" фактично вийшли з угоди про перемир'я. Кравчук готує заяву, - Арестович

Заява бойовиків "ЛДНР" про зрив перемир'я буде розглянута на засіданні ТКГ - Арестович / УНІАН

Російські незаконні збройний формування "ЛДНР" у своїй заяві про намір вести "попереджувальний вогонь" по силам ООС на Донбасі фактично вийшли з договору про перемир'я в зоні конфлікту. Вони порушили домовленості, досягнуті у межах Нормандського формату. Глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук вже готує заяву України щодо ситуації, що склалася, сказав спікер перемовної делегації Києва Олексій Арестович у коментарі Liga.net, зазначають Патріоти України.

За його словами, опубліковане представниками бойовиків повідомлення про намір санкціонувати вогонь у бік позицій української армії свідчить про тиск на Україну. Якщо ця інформація відповідає їх реальним планам, то така ситуація стане для них проблемною, тому що це фактичний вихід з угоди про перемир'я, яке було зафіксовано на рівні Нормандського формату.

Київ поставить на розгляд це питання на засіданні Тристоронньої контактної групи. Голова української делегації Леонід Кравчук вже готує заяву Києва.

"Якщо вони дійсно віддали таке розпорядження, то це свідчить про те, що вони вийшли з угоди про припинення вогню. А раз вони вийшли з угоди про припинення вогню, то мало їм не здасться, тому що це зірвана угода на рівні нормандського формату. Це не проти України виступити, а проти Франції та Німеччини, ОБСЄ. Тому всерйоз ми це не розглядаємо. Сьогодні поставимо питання на засіданні ТКГ і подивимося за результатами, що буде. Кравчук готує заяву", - підкреслив Арестович.

3 березня глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що останнім часом стало більше порушень режиму припинення вогню в зоні російсько-українського конфлікту. Це пов'язано з більш рішучими діями України на політичному фронті. Росія реагує на тиск з боку української держави і Заходу.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...