Ледь не зіткнулися: Китайське судно влаштувало провокацію з есмінцем США у Тайванській протоці

Китайський військовий корабель у суботу, 3 червня, влаштував провокацію з американським есмінцем USS Chung-Hoon у Тайванській протоці – він двічі наблизився до корабля США, створивши загрозу зіткнення. Відео інциденту опублікував телеканал Global News, передають Патріоти України.

Провокація сталася під час спільної американо-канадської місії у Тайванській протоці, яка, згідно з заявою Індо-Тихоокеанського командування, проходила відповідно до міжнародного права.

Повідомляється, що есмінець Chung-Hoon та канадський фрегат HMCS Montreal, не порушуючи міжнародного права, здійснювали плановий перехід з півдня на північ Тайванської протоки через води, де "діє свобода навігації та проходу у відкритому морі".

"Під час транзиту китайський міноносець НОАК (N) LUYANG III виконував небезпечні маневри в районі Chung-Hoon. Судно обігнало Chung-Hoon лівим бортом і перетнуло його ніс на відстані 150 ярдів (137 метрів - ред.). Есмінець Chung-Hoon зберіг курс і знизив швидкість", – йдеться у заяві командування.

Вдруге корабель Китаю перетнув курс американського есмінця з правого борту на лівий на відстані 2000 ярдів (1828 метрів) і залишився з боку від його лівого борту.

У Пентагоні розкритикували Китай за такі провокації, а Пекін звинуватив США у спробах "дестабілізувати" Індійсько-Тихоокеанський регіон. "Вони тут не для мирного проходу, вони тут для провокації", - заявив міністр оборони Китаю Лі Шаньфу, коментуючи інцидент.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...