Легені немов розриває гранатою: Лікар розповів, як коронавірус "тихо" вбиває людей

Коронавірус, який продовжує набирати обертів в Україні, є вкрай небезпечною хворобою, оскільки впливає на певні структури крові, що викликає тромбоз капілярів, альвеол і артеріол. Про це в ефірі Апостроф TV розповів відомий лікар, державний діяч, доктор медичних наук і нардеп I скликання Валерій Івасюк, передають Патріоти України.

За його словами, легені втрачають здатність дихати. "Якщо підключати цих пацієнтів до ШВЛ, легені розриваються, і на аутопсії (посмертний розтин і дослідження тіла, - "Апостроф") легені немов розірвані гранатою", - зазначив Івасюк.

Лікар додав, що причини смерті у хворих на COVID-19 численні, але на першому місці - гіпоксія, яка абсолютно виключає штучну вентиляцію легенів.

"Смертність, якщо пацієнта підключають, довівши його до важкого стану, становить 50%. Треба робити кисневу підтримку, не доводячи людину до ШВЛ. А у нас з 28 тисяч ліжок, призначених для лікування ковідніх хворих, тільки 8 тисяч підключені до централізованої подачі кисню", - підсумував він.

Джерело: Апостроф

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...