"Легітимність "товаріща" Путіна визнає виключно "товаріщ" Путін": Зеленський відреагував на теревені щодо свого юридичного статусу з боку кремлівського фюрера

В Україні владу обирає народ, а легітимність Путіна визнає лише Путін, який сам себе й обирає.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський у Парижі під час спільної з Президентом Франції пресконференції, пояснюючи різницю між легітимністю глави Української держави та очільника Росії.

"Легітимність "товаріща" Путіна визнає виключно "товаріщ" Путін, і обирає Путіна Путін. Російський народ – це декорація, актор у них один", – сказав Зеленський.

Натомість, наголосив він, легітимність Президента Зеленського "визнає виключно народ України". "Обирає – виключно народ України. І я дякую за підтримку. Народ у нас вільний. Ми за це, чесно кажучи, і воюємо", - сказав глава держави.

Раніше, російський диктатор Володимир Путін заявив, що виходить із того, що легітимність президента України Володимира Зеленського нібито "закінчилась". Згодом Путін заявив, що "за попередньою оцінкою, єдиною легітимною владою України залишається парламент і спікер Ради".

Нагадаємо, що після так званих "виборів" Путіна в Росії Міністерство закордонних справ України заявило, що не бачать підстав, щоб вважати його демократично обраним і легітимним президентом РФ. Водночас Європарламент ухвалив резолюцію, у якій засуджує те, як проходили "перевибори" Путіна та закликав не вважити їх легітимними.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...