"Легкої прогулянки не буде, Київ вони не зможуть миттєво захопити": Ярош розповів, чим обернеться агресія РФ

Екслідер "Правого сектора", командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош переконаний, що у разі повномасштабної агресії Російської Федерації проти України Київ росіяни миттєво захопити не зможуть. Збройні сили України готуються до відбиття можливих сценаріїв із боку Кремля, передають Патріоти України.

За словами Яроша, зараз РФ важливо активізувати події на східному фронті для того, щоб максимально стягнути туди українські збройні сили. Про це він розповів у інтерв'ю виданню Lb.ua.

Екслідер "Правого сектора" пояснив, що війська Кремля можуть зайти з чернігівського спрямування. Хоча там танкового ходу дві або дві з половиною години, військові колони так швидко не рухаються. Крім того, дорогою росіянам чинитимуть опір.

"Не так просто завезти одну військову частину, а коли їх багато, це процес ще важкий і тривалий. Тому мова піде не про години. […] Тож легкої прогулянки у них все одно не буде, Київ вони не зможуть миттєво захопити. Це просто неможливо", – наголосив він.

Ярош додав, що гіпотетично окупантам вигідно активізувати бойові дії на східному фронті, а потім уже відкривати інші напрямки. Він також наголосив, що ділянка біля столиці захищена, і в командуванні Збройних сил України є розуміння всієї цієї ситуації, однак у подробиці Ярош вдаватися не став.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...