"Легких прогулянок" ЗСУ фронтом більше не буде: Експерт розповів про нові масштабні операції України

Масштабних проривних наступальних операцій Збройних сил, подібних до звільнення Харківщини чи Херсонщини, надалі, найімовірніше, не відбуватиметься. Про це Сергій Грабський розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.


"Таких операцій вже не буде. Треба розуміти, що надалі ми будемо вести бойові дії і наступальні операції проти глибокоешелонованої підготовленої оборони противника на всіх напрямках, на яких ми будемо наступати. Можливо, за виключенням якихось зухвалих вилазок в обхід оборонних укріплень противника через території Російської Федерації", - сказав полковник.

За словами Грабського, на всій лінії фронту – фактично від Скадовська до Троїцького – росіяни зводять потужні укріплення, особливо на Донбасі, де готували їх роками.

"Легких "прогулянок" чи операцій таких, як були, у нас уже не буде. Нам потрібно думати і працювати над нарощуванням нашого потенціалу настільки, щоб ми могли відповідати традиційним вимогам наступальної операції – тобто перевазі в повітрі, в ударних силах та засобах, в особовому складі, в маневреності тощо – щоб прорвати оборону противника", - пояснив експерт.

Нині щільність військ і оборонні позиції з обох сторін виключають потужні проривні операції в принципі. Йдеться про абсолютно інший формат операцій на різних ділянках фронту з використанням не тільки наземної техніки. А операції на Харківщині та Херсощині були проведені виключно з використанням наземної техніки і угруповань військ. Грабський каже, що тепер Україні треба думати про розширення спектра наших операцій, зокрема в повітрі та на морі.. А щодо наземних дій, то в найближчій перспективі не йдеться про великі операції через брак сил.

Грабський також відкинув ідею щорічного просування ЗСУ на 15 км, назвавши це "безнадійним і безглуздим" "Це безнадійно і безглуздо, тому що ми країна, яка воює з противником, який переважає нас кількістю. Ми не можемо дозволити собі таке – прогризати оборону противника на 15 кілометрів", - сказав експерт.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...