"Лея була дуже втомленою та голодною": Службова вівчарка тиждень шукала господаря під кулями та подолала майже 30 кілометрів (відео)

На Київщині службовий пес тиждень шукав свого господаря-військового. Німецька вівчарка подолала майже 30 кілометрів та за запахом знайшла чоловіка. Про це йдеться у новому сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Після обстрілу кінологічного центру Нацгвардії німецька вівчарка Лея тиждень шукала свого господаря. 8-річна собака знайшла свого наставника за запахом, нині вона від нього не відходить. "Разом зі мною і спала в окопі, можна сказати, і їли ми одне й те саме. Мені було важко бачити її втомлену та голодну, як вона через ці 5 днів нічого не їла і прибігла до мене", - розповів господар вівчарки.

До кінця лютого собака займалася пошуком людей за запахом. У день повномасштабного російського вторгнення кінологічний центр, де знаходилися службові пси, сильно обстрілювали рашисти.

Аби врятувати службових собак, військові відчинили вольєри. Пси розбіглись, рятуючись від вибухів. Деякі собаки отримали поранення, їх намагалися врятувати. А Лея побігла шукати свого господаря.

"Її годував з рук, щоб вона до мене звикла і вона запам’ятала мій запах і по цьому від частини прибігла до нас на пост. Це 25 кілометрів", - розповів чоловік. Під час оборони Києва Лея пильнувала, аби на пост нацгвардійців не зайшли російські окупанти. Власник собаки радий, адже рік спільних тренувань не минув даремно - вівчарка його зуміла знайти.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...