Ленд-ліз ще не запрацював: Волонтер пояснив, чого не вистачає ЗСУ для перемоги над Росією

Україна вже третій місяць протистоїть російській агресії. Ситуація може остаточно змінитись після того, як запрацює ленд-ліз, який 9 травня підписав президент США Джо Байден. Про те, чого не вистачає Збройним силам України в рамках лен-лізу для ефективної боротьби з російськими окупантами, "Апострофу" розповів волонтер, політичний та громадський діяч Мирослав Гай, передають Патріоти України.

Гай зазначив, що Збройні сили України ефективно відповідають як під час артилеристських дуелей, так і під час ударів авіації супротивника. Але водночас гостро продовжує стояти питання ППО – також Україні потрібно більше боєприпасів до того озброєння, що ми маємо, зокрема, старе, радянське.

"Ленд-ліз ще не запрацював. Незважаючи на те, що ми отримаємо зразки новітньої техніки , по-перше, вся ця техніка потребує освоєння. По-друге, вона потребує більшої кількості боєкомплекту. Росія, наприклад, не відчуває зараз проблем з кількістю боєприпасів. Вони нас завалюють кількістю, на що збройні сили України змушені відповідати професійнішим та якіснішим підходом у цій війні. Нам потрібно більше засобів безпілотної розвідки. У нас вони є, але їх мало”, - заявив Гай.

Він додав, що зараз для України дуже важливий час. Час на освоєння нової техніки та озброєння, на зміну тактики. Там, де з'являється нове озброєння, це потрібно робити, тому що інші тактико-технічні характеристики потребують інших підходів. На все це потрібен час.

"Ми стратегічно в цій війні перемагаємо, але рано говорити про остаточну фінальну перемогу. Ми йдемо до цього, і у нас є всі перспективи перемогти. Але треба бути реалістами і пам'ятати, що у нас є Маріуполь, у нас важка ситуація на Донбасі. Росії досі є ракетне озброєння, яке вона може застосувати, як ми бачимо, на всій території України", - наголосив Гай.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...