Ленд-лізу бути! США відроджують для України програму часів Другої світової: з її допомогою перемогли Гітлера, на черзі Путін

Сенат США одноголосно схвалив відродження ленд-лізу для України. Це програма часів Другої світової війни, яка дозволяє Штатам оперативно відправляти своїм союзникам (Україні) все необхідне для війни: починаючи з продовольства і закінчуючи зброєю. Про це повідомляє видання Politico, передають Патріоти України.

Свого часу ленд-ліз дозволив союзникам США у Європі перемогти нацистську Німеччину на чолі з Адольфом Гітлером. Тепер програма має допомогти Україні здобути перемогу над РФ на чолі з Володимиром Путіним.

У короткій промові в залі Сенату лідер більшості Чак Шумер назвав масові вбивства "чистим злом", додавши, що російські війська здійснюють "геноцид" в Україні. Сенат одноголосно ухвалив важливий закон, який дозволяє президенту США Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та інші предмети постачання в Україну в умовах кривавого вторгнення Росії.

"Сенатори швидко підтримали цю пропозицію, відому як ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть дати відсіч російським військам, які обстрілюють українські міста з кінця лютого. Програма ленд-лізу, створена під час Другої світової війни, розглядалася як переломний момент у конфлікті, оскільки вона дозволила США швидко поповнити запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод", – йдеться у публікації.

Законодавці вдаються до екстраординарної тактики, яка востаннє використовувалася під час найзначнішого глобального конфлікту 20-го століття – ще одна ознака того, що США та їхні союзники в Європі вважають, що російське вторгнення є екзистенційною загрозою ліберальному порядку.

"Це також свідчить про те, що західний світ вірить, що Україна тепер може перемогти у боротьбі з російськими окупантами. Конгрес нещодавно затвердив військову та гуманітарну допомогу Україні майже на 14 млрд доларів, частину з яких уже було розподілено", – пише видання.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...