"Лендліз" від окупантів: Експерт пояснив, як до ЗСУ потрапляє рідкісна техніка з Росії та що це означає

Росіяни все частіше постачають ЗСУ рідкісний "лендліз". На фронті наші захисники беруть у трофеї російську техніку, яка часто випускається в обмежених партія. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Нещодавно ми побачили наших військових на фоні комплексу РЕБ РБ-341В "Леєр-3". Це - рідкісний комплекс, про якого ніхто не казав, що це - трофей. Але виявилось, що він тепер на озброєнні у ЗСУ. Також ми побачили броньований автомобіль ГАЗ-3937 "Водник". Його помітили біля Бахмута. Це свідчить про те, що в ЗСУ є рідкісні елементи військової техніки російського виробництва.

Бо якщо ми говоримо про "Водник" - це броньований автомобіль, який був виготовлений у Росії. Їх є не більше, ніж 50 одиниць. І він уже уже у зоні бойових дій. Раніше їх бачили тільки в Донецьку, але ми не бачили їхнього знищення чи трофеїв. Це свідчить і про те, що росіянам бракує техніки і вони змушені відправляти рідкісні експонати у зону бойових дій. Дефіцит нарощується у РФ", - пояснив Коваленко.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...