Леонід Кравчук зізнався, що досі не може заснути без пістолета

Перший президент України не уточнює, коли саме у нього з'явилась така звичка. Чи коли очолював Україну, чи коли змушений був віддати владу після ппровалу на виборах, чи це ще "школа" ЦК Компартії УРСР.

Перший президент України Леонід заявив, що лягає спати з пістолетом на тумбочці біля ліжка. Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу NewsOne, зазначають Патріоти України.

Про це перший Леонід Макарович заявив у відповідь на питання, чи відчував він небезпеку в 1991 році під час здобуття країною незалежності. За словами Кравчука, на той момент він не відчував ніякої небезпеки. Однак, на сьогоднішній день, говорить Кравчук, він відчуває певну загрозу.

“Я навіть не можу пояснити. Ось я лягаю спати і у мене на тумбочці завжди зі мною мій пістолет. Завжди. Я вже звик до цього. Якщо я його не дістав з тумбочки і не поклав біля себе – я не можу заснути. Знаю, якщо хтось щось захоче зробити те, що цей пістолет в моїх руках може дати? Але він мене заспокоює”, – наголосив перший президент України.

Кравчук також нагадав, що в 1991 році на нього намагалися вчинити замах. Цей епізод стався у Харкові. Тоді на Кравчука кинувся чоловік з ножем, однак главу держави встиг захистити охоронець, який прийняв удар на себе.

“Денонсувати Радянський Союз, де п’ять мільйонів армії, тисячі ядерних боєголовок, мільйони інших силових структур з КДБ, міліцією, комсомолом. Збирається під 60 мільйонів чоловік, які завжди були готові. І підписати документ, що Радянський Союз припиняє існування – це було не просто так”, – додав колишній глава держави.


Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...