Leopard 2 або Т-72: Жданов розкрив, у якого танка потужніший снаряд

Військовий експерт Олег Жданов відповів, у якого з танків потужніший снаряд - у німецьких Leopard 2 або у російських Т-72, передають Патріоти України.

"Снаряд Leopard 2 набагато потужніший за снаряд Т-72. І не за рахунок калібру. Те, що калібр на п'ять міліметрів менше у Leopard, - це не ще говорить ні про що", - заявив він.

За його словами, західні виробники використовують вибухові речовини більш високої якості, і корпус їхніх снаряда зі сталі більш високої якості.

"Снаряд західного виробництва має тонше стінки і більше вибухової речовини. Снаряд пострадянського виробництва має більш товсті стінки, вуглецева сталь, вона повинна бути крихка, щоб кришитися на більшу кількість осколків, але у такому снаряді менша кількість вибухової речовини", - зазначив експерт.

Крім того, як додав Жданов, німецький порох кращий за своїм складом: "Він менш натуральний, більш синтетичний. Відповідно дальність прямого пострілу у Leopard 2 більше. А це для танка основний показник, показник бойових можливостей гармати".

Також, як заявив експерт, стабілізація ствола під час стрільби у Leopard 2 набагато кращий, ніж у Т-72: "Це дуже важливо для танка. Від цього залежить точність".

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...