"Леопарди" будуть": Посол України в Німеччині оцінив шанси на розширення військової допомоги Німеччини

ЗСУ отримають німецькі танки Leopard 2. Україна робить все можливе, щоб прискорити постачання необхідної військової техніки. Про це заявив посол України в Німеччині Олексій Макєєв в інтерв'ю "Європейській правді", передають Патріоти України.

За його словами, процеси в Німеччині відбуваються досить повільно, але попередні поставки озброєння вселяють упевненість у тому, що допомога буде розширюватися.

Макєєв зазначив, що Україна майже рік займається питанням постачання танків Leopard 2 для потреб ЗСУ. Однак через складність німецької політичної системи процеси йдуть не так швидко, як хотілося б.

"Скоро буде один рік, як порушено питання "Леопардів" українською стороною. Це ще раз свідчить про заскорузлість та складність німецької системи помінятися зсередини. Саме про це федеральний канцлер сказав І назвав це зміною епох. Зміни епох не відбуваються миттєво. А ми робимо все можливе, щоби ці зміни прискорити. Я впевнений, що "Леопарди" будуть. Краще раніше, ніж пізніше, але я в цьому впевнений", – сказав Макєєв.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:17

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...