"Леопарди", гаубиці, Marder, БПЛА, неперевершені Iris-T: Німеччина надасть Україні найбільший пакет військової допомоги з початку війни, - міністр оборони Пісторіус

У Німеччині оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні. Він включатиме техніку та озброєння на рекордну суму в 2,7 мільярда євро.

Зокрема, Берлін передасть українській армії танки Leopard 1, ЗСАУ Gepard, понад 200 розвідувальних БПЛА та зенітні комплекси Iris-T та багато іншого. Як пише Reuters, про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

У суботу, 13 травня, у Німеччині оголосили про надання Україні військової допомоги у розмірі 2,7 млрд євро (близько 3 млрд доларів). Це найбільший пакет, який надає Берлін Києву за весь час повномасштабного вторгнення Росії.

"Згідно з заявою Міноборони, в пакет увійдуть 30 танків Leopard 1, 15 зенітних танків Gepard, понад 200 розвідувальних безпілотників і чотири зенітні комплекси Iris-T", – пише видання.

Серед іншого, планується доставити ще 20 бойових машин піхоти Marder, 18 колісних гаубиць, додаткові артилерійські боєприпаси та понад 100 бойових броньованих машин.

Зброя надходитиме із промислових запасів Німеччини чи від виробників.

При цьому глава оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус наголосив: Берлін має намір підтримувати Україну доти, доки така допомога буде необхідна.

"Ми всі бажаємо якнайшвидшого припинення цієї жахливої та незаконної війни… На жаль, це поки неможливо передбачити. Тому Німеччина надасть будь-яку допомогу, яку тільки може, — стільки, скільки потрібно", — заявив Пісторіус.

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...