"Летять голови": Журналісти розповіли, що чекає на генералів РФ після потрапляння в "українську м'ясорубку" (відео)

На сьогодні на війні в Україні Росія втратила понад 42 тисячі своїх військових, серед яких - і генерали. Звичайно, говорити в РФ про свої втрати не заведено, передають Патріоти України.

Як нагадали журналісти проекту FreeДом, розвідка Британії повідомила про втрати серед російських генералів в Україні. Як мінімум 10 генералів ліквідовані на війні й вже ніколи не повернуться в стрій. А шість були відсторонені від виконання своїх посадових обов'язків.

"Погана результативність російських Збройних сил під час вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, ймовірно, призвело до звільнення як мінімум шести російських командирів з початку бойових дій в лютому 2022 року", - говорили в розвідці Британії.

Серед тих, хто був змушений піти у відставку, генерал-лейтенант, командувач 1-ої танкової армії Сергій Кисіль. Попрощався зі своєю посадою через колосальні втрати і провал у війні з Україною.

Владиславу Єршову, який очолював 6-у загальновійськову армію, пощастило трохи менше, ніж іншим. Крім відсторонення, він отримав звинувачення за втрати особового складу і побував під домашнім арештом.

Олександр Журавльов, Олександр Чайка, Олександр Дворніков, Геннадій Жидко - всі вони також в числі звільнених російських генералів. Крім відсторонення кремлівським керівництвом генерал-майорів, відбувається відсторонення й інших, але вже силами ЗСУ. Українським військовим за весь час війни вдалося усунути назавжди як мінімум 10 російських військових злочинців.

Серед ліквідованих у війні проти України є і відомий російський льотчик Канамат Ботушев, якого ЗСУ збили в небі над Попасною Луганської області. Генерал-майор у відставці змушений був воювати у свої 63 роки.

Також під час боїв під Харковом вдалося ліквідувати Віталія Герасимова, російського воєноначальника, командувача 41 армії Центрального військового округу Росії.

Під час боїв біля селища Миколаївка Луганської області був знищений генерал-майор російської армії Роман Кутузов. Також був ліквідований улюбленець Кадирова Магомед Тушаєв.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...