Летіли не лише дрони, а й ракети: Спливли нові деталі атаки на Приморско-Ахтарськ

У напрямку Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ у ніч на 5 липня летіли не лише безпілотники, про збиття яких заявляли в міноборони Росії, а й щонайменше дві ракети. У результаті був вражений військовий аеродром "Приморсько-Ахтарськ", поранений один із військовослужбовців, передають Патріоти України.

Також був приліт по електропідстанції, що місцева влада намагається приховати. Про це повідомило російське видання ASTRA, яке позиціонує себе як незалежне.

"Один військовослужбовець поранений внаслідок атаки в ніч проти 5 липня на військовий аеродром "Приморсько-Охтарськ" (в/ч 75387), повідомили джерела ASTRA в екстрених службах Краснодарського краю. Раніше про ураження цього ж аеродрому повідомляли українські осінтери", – зазначено в повідомленні.

Російські журналісти навели приклад висновків, опублікованих в українському Telegram-каналі "Dnipro | OSINT з Гарбузом". Проаналізувавши одне з відео, яке фіксувало атаку на Приморсько-Ахтарськ, OSINT-розслідувачі констатували, що "на території військового аеродрому [казарми та склади] щонайменше 2 прильоти БПЛА в Приморсько-Ахтарську". Саме звідти, нагадали розслідувачі, держава-агресор запускає по Україні "Шахеди".


"По отриманому відео ми визначили геолокацію та провели лінії вздовж спалахів з поверхні [прильоти]. Лінії проходять територією аеродрому, звідки, зокрема, і запускають "Шахеди", – зазначили в OSINT-спільноті.

Під ударом був аеродром, летіли не лише дрони, а й ракети: нові деталі атаки на Приморско-Ахтарськ

Тим часом ASTRA уточнила, що окрім влучання по аеродрому, у Приморсько-Ахтарську був приліт в електропідстанцію, внаслідок чого у частини абонентів виникли перебої з електрикою. Однак це, як і ураження військового аеродрому, місцева влада замовчала: губернатор регіону повідомляв лише про влучання осколків збитого дрона у житловий будинок, внаслідок чого "6 людей поранено, загинула дитина".

"Як з'ясувала ASTRA, регіон атакували не тільки безпілотники, а й як мінімум 2 ракети. У міноборони РФ офіційно повідомили, що збиті 14 безпілотників, замовчавши про ракети і про влучання по військовому аеродрому і електропідстанції. Не повідомила про це і місцева влада ", – зазначено у повідомленні.

"Приморсько-Ахтарськ" є аеродромом спільного базування в Краснодарському краї, розташований він на північно-східній околиці однойменного міста.

На аеродромі дислоковано 960-й гвардійський штурмовий авіаційний полк в/ч 75387, що входить до складу 1-ї гвардійської змішаної авіадивізії 4-ї гвардійської армії ВПС та ППО. На озброєнні полку складаються штурмовики Су-25, Су-25УБ та Су-25СМ3.

Стільки скандалів за тиждень очолювання Євросоюзу: ЄС можуть відібрати головування в Угорщини, тривають екстрені наради – ЗМІ

понеділок, 8 липень 2024, 18:42

Посли країн-членів Європейського Союзу у середу, 10 липня, обговорять нещодавні візити прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана - зокрема, до Росії. Про це у соцмережі Х повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Йозвяк, інформують Патрі...

Розконсервують засоби шкідливої генерації? Польща готова передавати Україні електроенергію, вироблену на вугільних ТЕС, - Туск

понеділок, 8 липень 2024, 17:46

Допомогти Україні пережити зиму важливіше ніж дотримуватись все більш жорстких правил екології, вважають у Варшаві, і сподіваються на розуміння Брюсселя. Польща готова передавати Україні електроенергію, отриману за рахунок спалювання польського вугілля...