Летів з Афін до Вільнюса, літак посадили: У Мінську схопили засновника телеграм-каналу Nexta

У Національному аеропорту Мінська здійснив аварійну посадку літак компанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса. Він раптово подав сигнал лиха і поміняв курс, причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. Після посадки був заарештований колишній редактор Nexta, журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту. Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live, передають Патріоти України.

"Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був редактор телеграм-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор Nexta, журналіст Роман Протасевич. Його затримали. Перед вильотом він повідомив, що помітив за собою стеження", - йдеться в повідомленні.

У Білорусі Роману загрожує смертна кара. Раніше СК Білорусі зажадав визнати редакцію Telegram-каналів Nexta екстремістами, а Протасевича видати в Білорусь з Польщі. Проти нього порушено справу про організацію масових заворушень, порушення соціальної ворожнечі.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська написала в своєму Telegram-каналі, що абсолютно очевидно, що це операція спецслужб із захоплення літака - заради того, щоб затримати активіста і блогера Романа Протасевича.

"Режим поставив під загрозу безпеку пасажирів на борту і всієї цивільної авіації заради розправи над людиною, яка була редактором найбільших білоруських незалежних телеграм-каналів. Тільки за це його визнали терористом, і тільки за це зараз в Білорусі Роману може загрожувати смертна кара", - йдеться в повідомленні.

Тихановська додала, що з сьогоднішнього дня жодна людина, яка здійснює політ над Білоруссю, не може бути впевнена у своїй безпеці. Адже режим зловживає правилами повітряного сполучення заради того, щоб захоплювати незгодних.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...