Лежали в одній могилі: У деокупованій Козачій Лопані знайдено тіла чоловіків зі слідами тортур (фото)

У деокупованому селищі Козача Лопань Харківської області правоохоронці виявили тіла двох чоловіків зі слідами тортур та насильницької смерті. Їх знайшли правоохоронці в одній могилі на цвинтарі. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора у Telegram, передають Патріоти України.

За попередньою версією слідства, чоловіків утримували російські військові під час тимчасового захоплення цього населеного пункту. Правоохоронці знайшли їх в одній могилі на цвинтарі. На тілах загиблих зафіксовані сліди катувань: переломи кісток черепу, щелепи та ребер.

Тіла направили на проведення судово-медичних експертиз. Встановлюються всі обставини вчинення злочину, досудове розслідування триває.

У п’ятницю, 23 вересня, у Козачій Лопані знайшли братську могилу, де ховали людей під час окупації. Місце поховання правоохоронцям показали місцеві жителі.

Також у селищі в райвідділі була виявлена катівня, яку облаштували російські окупанти. Місцеві розповіли, що деяких утримуваних окупанти при відступі вивезли із собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів. Селище Козача Лопань розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону з РФ на півночі Харківської області. Селище окупували у перші години повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 11 вересня ЗСУ звільнили Козачу Лопань від російських окупантів.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...