Лідер переїхав до РФ: У Британії заборонили неонацистське угруповання

Пріті Патель. Фото: Рейтерс.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Пріті Патель оголосила поза законом неонацистське угруповання зі США The Base ( «Основа»), керівник якого деякий час як перебрався в Росію і звідти керує діями своїх прихильників, інформують Патріоти України.

Міністр затаврувала членів цієї організації, назвавши їх злісними прихильниками переваги білої раси, котрі обирають собі слабких жертв по всьому світу. Це угрупування буде вже п'ятим за рахунком, на яке пошириться британське антитерористичне законодавство.
У минулому році програма Бі-бі-сі «Панорама» розповіла про спроби цього угруповання організувати в Британії набір нових членів до своїх лав. Проведене Бі-бі-сі розслідування розкрило, як засновник угруповання, Ріналдо Наззаро, одружений на громадянці Росії і переїхав з нею з Америки в Санкт-Петербург, керував звідти своїми прихильниками.
The Base, створена в 2018 році, оголосила своєю метою створення терористичних осередків у США та інших країнах, щоб розв'язати війну на расовому підґрунті і заснувати фашистські моноетнічні держави. Члени угруповання вчилися поводженню зі зброєю та вибуховими речовинами, зараз кілька неонацистів знаходяться в США під слідством за звинуваченням у змові з метою вбивства.
Хоча структура угруповання була сильно зруйнована правоохоронцями, кілька її лідерів, включаючи Наззаро, залишаються на свободі і продовжують свою діяльність. Офіційна заборона на це угруповання, якщо вона буде схвалена законодавцями, вступить в силу вже на цьому тижні. Згідно із законом членство в цьому угрупованні або його підтримка будуть прирівнюватися до участі в теракті, що може спричинити тюремне ув'язнення терміном до 14 років.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...