Лідер російського наркокартелю зізнався, що був завербований співробітником СБУ (відео)

Співробітник СБУ Артем Петрашкін в 2019 році завербував Олександра Щипцова, лідера ОЗУ "Хімпром", яке поширювало в Україні наркотики з щомісячним оборотом в десятки мільйонів доларів. Про це Щипцов особисто говорить на відео, передають Патріоти України.

Щипцов розповідає як познайомився з Артемом Петрашкіним – їх звів родич Петрашкіна – Кирило Гопоненко. Після того як Петрашкін дізнався про діяльність Щипцова і завербував його, Щипцов розповів про все: про схеми роботи, способи транспортування наркотиків, отримання грошей, а також поіменно назвав всіх своїх "колег" і забезпечив Петрашкіна інформацією, яка дозволила їх затримати і порушити проти них кримінальні справи.

Крім цього Щипцов зізнається, що вони з Петрашкіним привласнили собі гроші колишніх "колег" Щипцова по "Хімпрому" – на суму близько 16 мільйонів доларів. А за вказівкою Кирила Гапоненка люди Щипцова фактично обікрали "Хімпром" на 2,3 мільйона доларів.

Після того, як СБУ затримала учасників "Хімпрому", Щипцов пропонував їм вирішити питання в обмін на 50% прибутку, який мали передавати Артему Петрашкіну – платити йому данину.

Сам Щипцов в результаті угоди отримав імунітет і заступництво в силових органах України.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України все змінилося. Втративши заступництво Петрашкіна, який перекваліфікувався в адвоката, Щипцов протягом одного року втратив всі документи, які легалізували його перебування в Україні, а силовики активізували розслідування справи "Хімпрому", розпочате ще в 2019 році. Зараз російський наркобарон всіляко намагається уникнути екстрадиції з України.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...