Лідери G7 обіцяють Україні більше систем ППО і посилення економічного тиску на РФ

Лідери країни "Великої сімки" (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії) обіцяють Україні надати більше систем протиповітряної оборони. Про це йдеться у заяві лідерів G7, оприлюдненій на сайті Європейської Ради, передають Патріоти України.

"Ми продовжимо координувати зусилля для задоволення термінових потреб України у військовій і оборонній техніці з негайною увагою на забезпеченні України системами і спроможностями протиповітряної оборони", - наголошується у заяві.

Також лідери "Великої сімки" заявили про рішуче засудження продовження захоплення і мілітаризації Росією української Запорізької АЕС, викрадення і зловживання стосовно українського персоналу станції, і умисної дестабілізації її операцій. Вони заявили про підтримку зусиль Міжнародного агентства з атомної енергії стосовно започаткування зони безпеки і охорони навколо Запорізької АЕС.

Агресивна війна Росії повинна припинитися. На сьогодні ми не бачили доказів, що Росія віддана стійким мирним зусиллям. Росія може зупинити цю війну негайно шляхом припинення її атак проти України та повного і безумовного виведення її військ з території України. Ми вітаємо і підтримуємо ініціативу президента Зеленського щодо справедливого миру", - йдеться у заяві.

Також вони запевняють, що залишаються відданими безпрецедентній скоординованій санкційній політиці у відповідь на агресивну війну Росії. "Ми будемо зберігати і посилювати економічний тиск на Росію і тих, хто ухиляється або підриває наші обмежувальні заходи", - сказано у заяві.

"Якщо цей конфлікт трошки заморозять - це все ненадовго": Боєць "Азову" відповів, коли закінчиться війна в Україні

вівторок, 14 травень 2024, 18:25

Ми будемо ще дуже довго воювати, тому що епоха війн вже почалася. І вона почалася давно. Наша країна воює століттями за свою незалежність, за свою свободу, за свою національність. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” з позивним “Ніко” розповів в екскл...

"Ні у кого не повинно бути надмірних очікувань": Шольц розповів, чи будуть на Глобальному саміті миру переговори про закінчення війни в Україні

вівторок, 14 травень 2024, 17:42

На Глобальному саміті миру, який пройде цього літа у Швейцарії, не буде переговорів про закінчення війни в Україні. Під час зустрічі партнерів будуть обговорюватися зовсім інші питання. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це повідомляє ...