Лікарні можуть не справитися: Шмигаль провів екстрене засідання після коронавірусного антирекорду і дав ряд доручень

У п'ятницю, 9 жовтня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль скликав нараду у зв'язку з ростом захворюваності на коронавірус у країні. Про це повідомляють на урядовому порталі, передають Патріоти України.

Він зазначив, що за добу 8 жовтня в Україні зафіксовано рекордний показник хворих - 5 804 людини. На сьогоднішній день лідирує Харківська область - 630 осіб заразилися за минулу добу. Темпи приросту пацієнтів також великі в Києві та Одеській області. А в західних областях ситуація стабілізувалася.

Шмигаль доручив заступнику міністра охорони здоров'я, головному державному санітарному лікарю Віктору Ляшко і головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

"На їх основі ми будемо розвивати контактні центри. Один з найбільших пріоритетів - швидке розгортання системи виявлення контактних осіб", - зазначив глава уряду.

За його словами, поки не вирішена проблема з вересневими доплатами за боротьбу з коронавірусом медикам. Він попросив це питання проконтролювати міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...