Ліквідація Путіна найближчим часом можлива за однієї умови, - експерт

Російського диктатора Володимира Путіна може бути ліквідовано спецслужбами РФ, через цю загрозу він постійно змінює своє оточення та охорону. Таку думку висловив сайту "Главред" військовий експерт Українського інституту майбутнього, консультант Комітету ВРУ з питань нацбезпеки і оборони Іван Ступак, передають Патріоти України.

За його словами, подібний сценарій для Путіна можливий лише тоді, коли його подальше існування стане перепоною для багатьох великих чиновників РФ.

"Адже раніше вони могли в четвер сісти на private jet, полетіти в Ніццу, зіграти в казино в Монако, а в неділю повернутися. Зараз такого немає-грошей вище даху, а витратити їх не можна. І коли ситуація стане критичною для генералів, тоді, можливо, вони приймуть таке рішення", - прогнозує експерт.

Він також не виключив найближчим часом в Росії гучних посадок і" випадкових " самогубств серед топ-чиновників військово-промислового комплексу. Це пов'язано з невдачами і поразками російських військ в ході війни в Україні.

"ФСБ буде рити землю і стовідсотково знайде історії, коли бралися мільярди доларів на виробництво певних коштів і третина або дві з цих коштів розкрадалися. Тим більше, що ніхто в РФ не розраховував, що війна буде саме такою - якщо в РФ його і прогнозували, то думали, що вони сюди зайдуть, швидко зроблять з усіх вінегрет і на цьому все закінчиться", - коментує Ступак.

При цьому він переконаний, що главу Міноборони РФ Шойгу триматимуть на посаді до останнього, оскільки його нібито ніким замінити.

"Він дуже зручний для Путіна, тому що він керований і не має політичних амбіцій. І Путін боїться, що в разі, якщо відправить Шойгу на 10 років за провал "спецоперації", призначить когось нового, то, можливо, то новий захоче зробити собі політичну кар'єру і вивести війська на Красну площу. Звичайно, Путін не може цього допустити", - пояснив військовий експерт.

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...