Ліквідацію Пригожина міг організувати генерал ГРУ, пов'язаний з гучними отруєннями, - ЗМІ

До загибелі ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина може бути причетний генерал-майор Головного розвідувального управління РФ Андрій Авер’янов. Цей розвідник раніше фігурував у гучних політичних отруєннях, передають Патріоти України.

Як повідомляє британський портал i з посиланням на джерела в розвідці Великої Британії та України, ім'я Авер’янова згадувалося в контексті авіакатастрофи. Крім того, цей ГРУшник "затаїв давню образу" на Пригожина, а зараз він може взяти на себе управління операціями "вагнерівців" в Африці.

Джерело видання, яке раніше працювало в російській розвідці, зазначило, що Авер’янов "курував проведену операцію" і також відповідав за заміну бойовиків Вагнера в Африці на 20 тисяч російських військових.

Джерело в українській розвідці стверджує, що СБУ вважає Авер’янова причетним до авіакатастрофи, внаслідок якої загинув Пригожин. Втім, офіційно у цьому можуть звинуватити пілота приватних джетів, аби приховати зв’язок із Кремлем.

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв звернув увагу на те, що Авер'янов стояв поруч з Путіним під час зустрічі з африканськими лідерами на початку серпня. Диктатор представив його як "людину, яка відповідатиме за безпеку на вашому континенті". Втім, Грозєв нагадав, що Авер’янов десятиліттями відповідав у ГРУ за "замахи на конкурентів, незгодних і "зрадників".

Журналісти-розслідувачі заявляють, що Авер’янов очолює військову частину ГРУ 29155, яка несе відповідальність за підрив складів боєприпасів у чеському селищі Врбетіце, отруєння Сергія Скрипаля та інші гучні закордонні операції спецслужб РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...