Ліквідували кілька десятків окупантів: ЗСУ вдало "відпрацювали" на Херсонщині

На Херсонщині українські захисники "відпрацювали" по російських загарбниках, які знущаються з мирного населення, інформують Патріоти України.

Як повідомляє оперативне командування "Південь", українська авіація атакувала два сектори зосередження живої сили противника у Херсонському та Каховському районах.

Також ракетно-артилерійськими підрозділами, які виконували певні завдання, завдали ворогу певних втрат. Зокрема, ліквідовано півсотні російських військових, знищено три крупнокаліберні гармати типу Д-20 та "Гіацинт", три човни та стількі же броньваних автомобілів. Крім того, стерто з обличчя землі польовий пункт боєпостачання.

За даними "Півдня", наразі корабельне угруповання противника продовжує маневри в північно-східній частині Чорного моря та в південній - Азовського. Зокрема, там чергує дев’ять і один корабель, відповідно.

"При цьому в Чорному морі на бойовому чергуванні - надводний ракетоносій, споряджений 8 "Калібрами", - розповіли у командуванні.

Українські захисники наголошують, що основними загрозами залишаються у прифронтових територіях атаки тактичної авіації з використанням КАБів, артобстріли, а також ракетно-дронові удари - по всій зону відповідальності "Півдня".

Наприклад, 3 липня ворог застосовував ударні безпілотники типу "Ланцет", спрямовуючи їх глибше в тил від лінії фронту. Один з таких баражуючих снарядів був збитий ППО на Бериславщині.

"За добу ворог понад 60 разів обстріляв правобережжя і протилежний Кінбурну бік Дніпро-Бузького лиману. Використав понад 310 снарядів. Серед населених пунктів найбільше потерпали Херсон, Антонівка, Дніпровське, Станіслав...", - зазначили в "Півдні".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...