Ліквідували вже третього медика? У Росії зник колишній головлікар лікарні в Омську, де надали екстрену допомогу Навальному (фото)

У Росії вже два дні розшукують міністра охорони здоров'я Омської області Олександра Мураховського, який був головним лікарем лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську, коли там після отруєння перебував опозиціонер Олексій Навальний. Про це повідомляє Telegram-канал Mash, передають Патріоти України.

Як йдеться в повідомленні, омський чиновник в п'ятницю, 7 травня, вирушив на полювання на тутешні болота. Він виїхав на квадроциклі з мисливської бази в селі Поспєлове і не повернувся. У суботу, 8 травня, про зникнення 49-річного Олександра Мураховського повідомили в поліцію.

Станом на неділю, 9 травня, було виявлено квадроцикл зниклого міністра. Його знайшли без водія на болотах в лісосмузі недалеко від села Поспєлова. Пошуки продовжують вести співробітники поліції, рятувальники та волонтери, можуть бути задіяні водолази.

Як зазначає видання "Комерсант", раніше в цій же Омській лікарні, де в серпні 2020 року після екстреної посадки літака на шляху з Томська в Москву опинився російський опозиціонер Олексій Навальний, померли два лікаря.

У лютому 2021 року в віці 55 років від серцевого нападу помер колишній заступник Олександра Мураховського з анестезіології та реанімації Сергій Максимишин. У березні від інсульту помер глава відділення травматології та ортопедії Рустам Агішев, якому було 63 роки.

Нагадаємо, що в Омську лікарі швидкої допомоги ввели опозиціонеру Навальному антидот і доставили в лікарню №1, де у нього діагностували різке зниження рівня цукру в крові, яке було викликане порушенням обміну речовин. Надалі Навального доставили до берлінської клініки Charite, де він прийшов до свідомості. За даними розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel, Навального, ймовірно, отруїли агенти ФСБ.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...