"Літак - за кошт Султанату": З'явилася нова версія про повернення Зеленського з Оману

Коли українці подумали, що всі можливі версії вже були озвучені...

Олександр Новіков. Фото: прес-служба Нацполіції.

Офіс президента повідомив НАЗК, що чартерний літак з Оману, яким у січні до Києва повертався президент Володимир Зеленський, оплатив Султанат Оман. Про це в інтерв’ю розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передають Патріоти України.

«Ми направляли запити в Офіс президента про те, за чий кошт були сплачені переліт та проживання в Омані. ОП та Державне управління справами нещодавно повідомили, що це не відбувалось за державні кошти, а літак для повернення був наданий Султанатом Оману», – сказав Новіков.

І додав, що після того в НАЗК направили запит безпосередньо Володимиру Зеленському. «Ми направили запит (4 березня) Зеленському вже як фізичній особі для того, щоб він повідомив, хто оплачував відпочинок. Якщо сплачував хтось із членів родини, то закон не зобов’язує надавати таку інформацію. Але якщо президент сам сплачував і він про це не повідомив, то це факт порушення», – пояснив очільник Нацагентства.

В інтерв’ю Новіков також зазначив, що відведений на відповідь термін – десять днів з моменту отримання листа президентом. На уточнення, якими будуть дії НАЗК у разі, якщо Зеленський не надасть такої інформації, відповів: «Він не може не надати. Тому що тоді складається протокол щодо ненадання необхідної інформації НАЗК».

Голова Нацагентства уточнив: «У запиті ми попросили надати документи, що підтверджують витрати. Сподіваємося, вони будуть надані НАЗК, щоб зняти це питання відносно цієї ситуації в інтересах як суспільства, так і президента».

Нагадаємо, екс-голова Офісу президента Андрій Богдан перед звільненням з посади офіційно відповів, що поїздка президента Володимира Зеленського до Султанату Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу, здійснювалася з приватною метою і за власні кошти.

Раніше Державне управління справами надало відповідь на запит журналістів, що не здійснювало оплату витрат і не забезпечувало організацію перевезення повітряними суднами державіаційного підприємства «Україна» президента Володимира Зеленського до Оману у січні 2020 року.

Крім цього, Міністерство закордонних справ України на запит про те, чи було долучене МЗС до підготовки візиту глави держави до Оману інформацію не надало. В міністерстві лише повідомили про відправлення нашого запиту до Офісу президента.

Джерело: НВ

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...