Літак ДРЛВ А-50У не облітав кордони країни: Білоруську пропаганду викрили у брехні (відео)

Білоруська пропаганда збрехала, що атакований напередодні партизанами літак ДРЛВ А-50У влаштував обліт кордонів країни і супроводжував борт самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Про це інформує моніторингова група "Беларускі Гаюн", передають Патріоти України.

Так, вдень 2 березня білоруські пропагандисти стверджували, що літак ДРЛВ А-50У почав виконувати завдання на бойовому чергуванні. Зокрема, в Міноборони РФ заявили, що "А-50 відповідно до плану у супроводі інших літаків здійснив обліт державного кордону Республіки Білорусь".

У групі зауважили, що літак ДРЛВ А-50У справді злетів із аеродрому "Мачулищі" об 11:35 (за київським часом). При цьому пропагандистські ресурси показували кадри зльоту, але досі не виклали кадри посадки літака. Це при тому, що зазвичай ДРЛВ перебуває у повітрі по 2,5-3 год. за одну польотну зміну.

Водночас пресслужба Лукашенка опублікувала таку інформацію: "А-50 успішно зустрів, супроводив та забезпечив спільно з групою винищувачів безпеку борту номер 1 під час посадки!". До повідомлення додавалось відео, зняте з винищувача супроводу під час вильоту А-50У до Росії, до того, як літак Лукашенка взагалі перетнув кордон з Білоруссю.

"І нюанс у тому, що борт Лукашенка приземлився до MSQ о 17:19. Тобто через 6 годин після зльоту А-50У з "Мачулищ", і А-50У не міг його супроводжувати, тому що в середньому ДРЛВ літає до 3-х годин, як ми вказали вище", – звернули увагу в моніторинговій групі.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...