Літак супроводжувала пара винищувачів: Після Болгарії Зеленський прибув із візитом у Чехію (відео)

Після візиту у Болгарію президент України прибув у Чехію, де зустрінеться з керівництвом країни, депутатами та журналістами. Про це повідомляє ct24, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що президентом України Володимиром Зеленським прибув спеціальним літаком чеського уряду і приземлився в празькому аеропорту Рузине. Літак супроводжувала пара винищувачів. Після приземлення він прямує до Празького Граду, де відбудеться церемонія привітання. Це перший візит Зеленського до Чехії з початку повномасштабного російського вторгнення.

"Візит українського президента покликаний стати висловленням вдячності за підтримку, яку Чехія надає Україні з початку російської агресії, і принести взаємну впевненість у тому, що ця підтримка триватиме", - йдеться в прес-релізі уряду Чехії. - "На зустрічі тет-а-тет президенти мають скоординувати свої позиції напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, де очікується дискусія, серед іншого, щодо гарантій безпеки для України".

Візит Зеленського супроводжується безпрецендентними заходами безпеки.

Раніше про візит у Чехію Володимир Зеленський повідомив у Телеграм. "Проведу предметні переговори з президентом Петром Павелом, прем’єр-міністром Петром Фіалою, головами сенату та палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом та Маркетою Пекаровою Адамовою, зустрінуся з членами уряду, парламенту, представниками ЗМІ. У центрі уваги – оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України та Вільнюський саміт НАТО, ситуація довкола ЗАЕС, реалізація Формули миру, відбудова України", - йдеться у дописі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...